tiistai 18. joulukuuta 2012

Varautuminen

anriro96 / Flickr

Kuuntelin eilen radiota, jossa oli vieraana helsinkiläinen pelastuslaitoksen riskienkartoitusmies (ei aivan oikea titteli, mutta näin käytännössä).  Toimittaja tiedusteli vieraalta viranomaisten varautumistasoa hieman epätodennäköisiin uhkiin kuten tsunamiin tai maanjäristykseen Helsingissä. Riskimiehen mukanaan aina on syytä varautua kaikkeen.

Keskustelu oli huumorilla sävytettyä, mutta vieras kuitenkin korjasi lausuntoaan tosielämän suuntaan, ollessaan kuitenkin viranomainen. Hän kertoi, ettei kaikkeen voi pienillä resursseilla mitenkään varautua. Homman menee oikeasti niin, että varaudutaan siihen, että mitä vaan voi tapahtua. Panostetaan johtamiseen ja tilannekuvan nopeaan hahmotukseen. Ei panikoida, vaan yritetään saada tiedonjyväsistä palapeli kasaan ja koitetaan sitten keksiä mitä hommalle voisi tehdä.

Homma jäi vahvasti mielenpäälle ja kuulosti ammattimaiselta. Tästä voi hyvin ottaa mallia myös liike-elämään. Miten olen valmistautunut uhkiin ja kriisitilanteisiin? Ja olenko valmis myös mahdollisuusksien tullessa yllättäen vastaan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...