tiistai 8. tammikuuta 2013

Minustako verkkokauppias: perustamiskulut ja pyörittämisen hinta

freefotouk / Flickr

Edellisessä kirjoituksessani kerroin ajatuksistani ryhtyä verkkokauppiaaksi. Nyt selvittelen hieman millaisista kuluista joutuisin selviämään, mikäli kaupan todella perustaisin. Hinnat ovat alvillisia, eli niissä on pientä riskivarausta sen puolesta. Yrityshän saa maksamansa alvit verottajalta takaisin.

Ensiksi perustaisin osakeyhtiön kauppaa varten. Sähköinen rekisteröinti maksaa 330 €.

Hankin verkkokaupan. Tuo MyCashflow vaikuttaa hyvältä ja olisi ilmainen, jos valikoimani on alle 10 tuotetta. Haluan kuitenkin aloittaa maksimissaan sadalla tuotteella, jolloin hinta on 49 €/kk. Vuodessa se tekee 588 euroa.

Kirjanpito pitää olla. NetBaron on integroitu MyCashflowiin. Googlaamalla löysin perusversion hinnaksi 50 € /kk. Veikkaisin, että satanen kuluu oikeasti. Lisäksi kirjanpitäjä veloittaa 300 € /kk. (Oma arvioini)

MyCashflow -kauppa aloitetaan perusulkoasulla, mutta mikäli se alkaa tökkimään myy teemakauppa.fi uusia teemoja hintaa 690 €
Tai täältä hintaan 250 €

Haluan, että verkokauppani varasto sijaitsee jossain muualla kuin makuuhuoneessani. Nettivarasto.fi on integroitu MyCashflowiin ja se maksaa 0,04 € / 25x25x50 cm varastopaikka / vuorokausi. Arvioisin, että keskimäärin muutama kappale myytävää tuotetta mahtuisi yhteen varastopaikkaan. Näin ollen sata tuotettani maksaisi 4 € / vuorokausi eli 1 460 € / vuosi.

Tuotteen paketointi maksaa 2,99 € ja lisätuotteet samaan lähetykseen maksavat 0,79 €.

Verkkomaksupainikkeet: Suomen verkkomaksujen kustannus 59€ / kk ja 708 € vuodessa.

Voisin siis aloittaa kaupan rekisteröimällä Oy:n + ostamalla ulkoasun eli 580 eurolla.
Kuukaudessa maksuja kertyy tämän lisäksi 632 euroa. Vuodessa summa on 7584 €

Mikäli tekisin kaupankäyntiä ihan elääkseni niin katetta pitäisi saada sellainen 40 000 € vuodessa, jotta saisin itselleni kohtalaisen palkan maksettua. Katsoin nopeasti Verkkokauppa.comin etusivulta 10 suosituinta tuotetta ja niiden keskiarvohinta oli 79 €. 50 % verottomalla katteella jokaisesta tuotteesta tulisi katetta noin 21 euroa. Tästä vähennetään vielä varastopoikien 2,99 € / tuote. Jotta 40 0000 + 7500 € saadaan kasaan, tarvitaan noin 2600 tehtyä kauppaa. Siis seitsemän tilausta vuoden jokaisena päivänä. Pelkät kulut kattaakseen olisi saatava vähän reilu yksi tuote per päivä myytyä.

Nämä laskelmat perustuivat olettamuksiin, jonka mukaan toiminta olisi ammattimaista. Harrastusmielessä verkkokaupan pystyttäminen käy huomattavasti edullisemminkin. Lähes ilmaiseksi jopa. Pakollisiksi kuluiksi laskisin tuon kirjanpidon ja yrityksen perustamisen. Harrastusmaisessa toiminnassa toki kirjanpidon kustannukset voivat olla huomattavasti alhaisemmat. Tältä pohjalta jään kehittelemään ideoita verkkokaupan toteuttamiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...