keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ohittamaton tarjous sinulle, jolla on unelmia



Haluatko olla orjalaumassa vai nähdä hieman vaivaa ja jäädä parin vuoden päästä eläkkeelle? Tällainen yhteenveto myyntitapahtumasta jäi mieleeni kun keski-ikäinen kaupparatsu kävi luonani esittelemässä loistavaa business-ideaansa.

Esittelijä oli saanut yhteystietoni ystävältäni. Puhelimessa esittelijä puhui paljon, mutta kertoi vähän. Kasvokkain kohdatessa hän kertoi edustavansa yritystä nimeltä Amway. En ollut aikaisemmin kuullut kyseisestä firmasta. Pesuaineita, kattiloita, kosmetiikkaa, vitamiineja ja energiajuomia, siinä suurinpiirtein tuotevalikoima.

En juurikaan syttynyt mistään tuotteesta. Pääasia ei kuitenkaan ollut tuotteet vaan verkostoon mukaan tuleminen. Hanki ihmisiä allesi ja saat passiivista tuloa, toki vaivaa pitää ensin nähdä. Ei kuulemma haittaa vaikka ei ole kiinnostunut tuotteista, koska myyminen ei ole pääasia. Voit toki myydä, mutta et ikinä saa siitä niin paljon rahaa kuin luomalla verkostoa. Kuulostaa hieman vääristyneeltä liiketoimintamallilta, ehkä jopa pyramidilta.

Nyt ei kuitenkaan ole kyseessä huijaus, koska on iso maailmanluokan firma, joka on toiminut jo vuosikymmeniä. Halusin tietää liikeidesta pähkinänkuoressa ja kysyin tuleeko raha siis värväämisestä. He eivät värvää vaan kokevat sen auttamistoimintana, mutta kyllä siitä se raha tulee. Puheessa vilisi yrityksen sisäinen jargonia Timanttitaso, Kruununsuurlähettiläs, unelmat.

Unelmat olivat päämoottori koko toiminnalle.  Esittely alkoi minun unelmieni kartoittamisella ja niihin palattiin koko setin ajan. Aika hyvä keino hämärtää faktoja :) Ainoat faktat netin puolelta kuulemma löytyvät vain heidän omilta kotisivuiltaan. Normaalisti hyvästä tuotteesta löytyy 90% suositteluja ja 10% kielteisiä kommentteja. Tässä keississä luvut näyttivät olevan päälaellaan.

Tähänkin löytyi vastauksena se, että kateellisia huutelijoita riittää. Haluatko olla köyhä huutelija vai rikas oman elämäsi herra? Pääti tällä kertaa skipata. Liiketoiminnassa tykkään siitä, että saan kaikki faktat faktoina ja voin itse laskea niistä mahdollisen tuoton. Tässä mentiin tuotot edellä ja faktat häivyttäen. Onnea kaikille mukaanmenijöille :)


PS. Aion kertoa tässä blogissa miten voit saavuttaa parempaa elämää ihan ilman rahaa ja sitoumuksia suurkorporaatioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...